Når det stormer

Vi lever i en verden fylt med usikkerhet og frykt. Det er lett å lese avisoverskrifter og bekymre seg. Hvordan kan vi, som Jesus sine etterfølgere, leve i og med håp? Hvordan kan det prege våre liv, uten å resultere i bitterhet, frykt, sorg, sinne eller skam?


Paulus skriver i brevet sitt til romerne, kapittel 5:

«Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. Gjennom ham har vi også ved troen fått adgang til den nåde vi står i, og vi jubler over håpet om Guds herlighet. Ja, ikke bare det, vi jubler også over lidelsene. For vi vet at lidelsen gir utholdenhet, utholdenheten et prøvet sinn, og det prøvede sinn håp. Og håpet skuffer ikke, for Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den hellige ånd som han har gitt oss.»


Ved troen på Jesus har vi håp. Vi møter lidelser, det vet vi, men selv midt i lidelsen kan vi glede oss over at håpet ikke skuffer.

I høst er «Håp» temaet i Inspirekirken. Håpet er ankeret som binder oss fast, vår redningsline. Vi ser ikke alltid hvor ankeret er festet, men stoler på at det holder når det stormer. La oss sammen oppmuntre hverandre til å leve i håpet og dele håpet med andre. 

I kalenderen vår ser du hvilke datoer vi møtes.