Ny sesong for Inspire kirken

Vi er midt i et skifte av årstid og vi merker det på overgangen i været. Innimellom kjenner vi et glimt av våren som snart skal overta for vinteren! Det merkes på de dagene når sola skinner og livet kjennes lysere og lettere. Så kommer den kalde vinterbrisen smygende og minner oss på at vinteren ikke helt har sluppet taket likevel, så det er litt for tidlig å kaste jakken. Sånn er det i en brytningstid, men kalenderen viser at våren er likevel er på vei. 

Solnedgang en tidlig april ved Falkensten

Solnedgang en tidlig april ved Falkensten

Med blant annet overtagelsen av Misjonsmenighetens bygg, markerer vi også at vi går inn i en ny sesong og tid for oss som kirke. Nå er det snart 4 år siden vi begynte prosessen! Å starte en ny kirke er litt av en reise! Kontrastene er store. Alt fra følelse av komplett kaos, til stor takknemlighet for å få være med å se hva som skjer når vi våger å gjøre noe vi ikke har gjort før, og som vi opplever Gud er med i. 

Vi har hele veien ønsket å være åpne for å blant annet teste ut nye måter å samles som kirke på. På noen samlinger har det strømmet inn masse folk og topp stemning, og på andre events, som vi har lagt like mye arbeid i, kommer det få folk, og det kjennes tungt og glissent. Sånn er det å starte noe nytt!  Det er hverdager og det er fest! Det er hardt arbeid, det er bekymringer, det er tøffe valg, men det er også det å se at mennesker opplever at de har fått et hjem. Vi ser at mennesker får nye erfaringer med Jesus og med hverandre. Hovedmålet med vårt kirkefelleskap er at vi kan være med å skape gode rammer og muligheter for at folk kan møtes, få høre og erfare hva tro er og hvem Jesus er, og hvordan det kan se ut å følge Jesus i dag!

Vi som kirke jobber med å skape møteplasser hvor folk kan komme uansett hvor du befinner deg på trosskalaen, om du er ikke troende eller bekjennende kristen. Det som likevel er viktig, er at de møteplassene aldri kan erstatte et personlig møte med en som tror! Kirke handler ikke først og fremst om bygg og events, men om folk som tror!

Men vi trenger steder å samles. Vi mennesker trenger noen rom. I januar i år (2019) flyttet vi over i nytt bygg og nå går det en del tid og krefter til å få dette bygget i stand. Det å eie vårt eget lokale er et nytt og stort steg for oss som kirke. Bygget i Ferjegata 11 er nå vårt nye hjem, og vi trenger tid til å gjøre det til vårt! Det er viktig for oss å kjenne at her er det godt og bra å være! Det er mye dugnadsjobb som er gjort allerede, og det er en del som fortsatt må gjøres. Vi er utrolig takknemlige for alle som står på! Det er rett og slett helt fantastisk!

 Les mer om overtagelsen av bygget på Gjengangeren

For et par søndager siden var det Inspirant-gudstjeneste hvor tema var «Superhero-maker» Uttrykket klinger ikke spesielt godt på norsk akkurat, men det er et spennende og viktig tema for både små og store.

I et samfunn som stadig har mer fokus på at vi selv skal stå i sentrum, viser Jesus oss en annen vei. Ved å støtte og løfte opp andre til å leve ut det som bor i dem, så skjer det noe med oss også. Det er da vi virkelig kan vokse. Lokalavisen skrev en stor helge reportasje om Inspire med utgangspunkt i denne familiegudstjenesten. Overskriften var; «PLASS TIL BÅDE JESUS OG SUPERWOMAN» 

Inspirantgudstjeneste-i-farta.jpg

Vi ønsker at det skal være plass til alle, små og store, plass til å være den du er og komme med det du har. Sammen kan vi få se på hvem Jesus var og er, og sammen med Gud og mennesker, kan vi hjelpe hverandre til å bli frie og oppreiste mennesker! Som kirke og som mennesker kan vi få si takk til Gud og takk for muligheten til å overgi livene våre til en Gud som er så mye, mye større enn noe menneske! Det er befriende det!

Les mer om hva Gjengangeren skrev om Inspirant-gudstjenesten og om Inspire kirken

Vi var en kjerne av folk som startet Inspire. Vi har gjort mye både i form av praktisk ting, planlegging og gjennomføring og ikke minst båret kirken vår i bønn! Vi tror at reel forandring i både mennesker og by begynner i bønn! Mange har også blitt med etterhvert, og det er godt å oppleve at vi er flere som bærer, jobber og lever sammen som en kirkefamilie.

Vi ønsker alle velkommen! Vi ønsker å være en kirke hvor folk kan føle seg hjemme, hvor mennesker kan få erfare Guds kraft og kjærlighet, og hvor hver enkelt og sammen, får muligheten til å bety en forskjell for byen vår! ”Jesus i sentrum i hjertet og byen!”

 God vårsesong!

Ann-Christin Østerberg